8:55 PM | Posted in ,
double click & save pic nie.. dan buatlah sbg wallpaper korang.. ada brann?

kita hari-hari duk lepak.. duk gelak-gelak.. duk ngumpat-ngumpat..
hari nie mungkin kita banyak member.. hari nie mungkin kita dok tengok tv ramai2 ngan family.. tgk bola ngan member2.. dlm pada tu ramai pulak yg bercita2 nak pg melancong ke Australia, London, S. Golok.. pegilah mana korang nak pegi.. TAPI.. jgn lupa plak rumah terakhir kita.. apa yg pasti, sinilah destinasi kita yg last.. tak kira la korang raja, PM, cleaner, mat rempit ke.. duk sini sorang-sorang.. takde lagi member2 kamcing.. takde lagi mak abah.. takde lagi adik beradik.. Abg Long, Kak Ngah, Achik korang.. awek2 korang lagik takde.. hemo-hemo korang pun tak ikut skali ke sini.. sini satu benda korang buat pun tak bagi guna lagik.. Nak nyesal, tobat kat sini SORRY!! USELESS!! Aku heran.. kadang2 org sombong giler.. dgn jawatan dia..dgn duit dia..dgn harta dia.. macam tak pikir yg nanti dia akan duk kt umah yg besarnya tak sampai satu depa punn..
Masa yg ada saki baki nie gunalah wat benda2 baek2.. kurang-kurang lah benda2 jahat nie.. bukan nk suruh jadik ustaz, ustazah terusss.. sbb kita tak tau bila time kita.. kitakan ada kepala otak, boleh pikir.. org bijak mesti tau buat planning utk diri sendiri dan org yg dia sayang.. kata org putih "fail to plan, plan to fail".. Mulai hari nie cubalah kita sama-sama jadik ORG YG LEBIH BAIK DARI SEMALAM.. bukan untuk sapa2.. untuk diri kita sendiri jugak..

ALLAH tak suruh kita takut pada mati... Allah suruh kita INGAT pada Mati.. kerana itu orang yg bijak/beruntung adalah org yg paling banyak ingat kt Mati.. Sbb ia akan buat kita lebih bersungguh2.. lebih amanah bila wat keje.. tak wat masalah.. tak nyusahkan orang lain.. kerana dia tau apa yg dia akan dapat kat sana.. kerana dia tau JANJI ALLAH MAHA BENAR.
~hamba yang fakir disisi Tuhannya~

Comments

0 responses to "di sini kita.."