Beberapa minggu lepas... ada seorang sahabat tanya aku..

dia: "Woit.. apebenda yang paling hang suke?"
aku: "Hmmm...
BUDOK KECIK-BABY!! "

dia: baby?? hahaha.. tak sabor nak kawin ke??
aku: "Hish.. xde lah... bukan camtu... "

tau tak kenapa budak kecik orang paling istimewa??

# Diaorang tak de dosa, kata org putih PURE!... tak macam kite nie, hari2 duk tambah loading dosa!
# COMFIRM masuk syurga!! ...tak macam kita semua macam dah duduk kat tebing-tebing neraka dah..
# Diaorang tak penah buat maksiat... tak macam kita, tiap-tiap hari buat maksiat, tiap-tiap hari duk lawan ngan ALLAH..
# diorang jujur sesangat... tak macam kita asyik duk TEMBERANG je hari-hari...
# diaorang boleh tolong mak abah diaorang, kat akhirat nanti, kalo mati time kecik... tak macam kita, tak abis-abis menyusahkan mak bapak dari hidup sampailah diaorang mati..
# baby lah manusia paling hansem kat dunia... cuba tengok, baby kucing pun lebih encem drp kita..
# Semua benda dia nak mesti dapat, nagis sket je dapat... kita?? nangis laa.. dapat peyepak ada la...
# diaorang ada orang yang sayang dia sepenuh hati... tak macam kita, xde sesapa pun lg....




DOAKU: “Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan zuriat keturunan kami sebagai penyenang hati (Kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-furqan: 74) ... ya ALLAH apalah kiranya kau perkenankan permohonan kami....

Comments

4 responses to "benda apa yag paling ko suke??"

  1. Makcu On September 16, 2008 at 5:32 AM

    memanggg babyy besttt

     
  2. hamba On September 16, 2008 at 12:42 PM

    betul... memang best... mengalahkan beskal..

    Tanpa baby siapalah kita..

     
  3. Anonymous On March 15, 2010 at 10:47 PM

    hamba pohon kebenaran untuk post artikel best ini di faebook hamba sebagai renungan..terima kasih..

     
  4. hamba On March 16, 2010 at 1:04 AM

    @Anonymous: Ambilah tuan... apa-apa saja yang kiranya bermanfaat... delete saja apa-apa yang tak elok dan tak berguna..

    maaf... boleh saya tahu, tuan siapa??